Vandaag besteld, morgen bezorgd Uw Sony specialist 1 jaar garantie Klanten geven ons een 9 050 230 94 89

Mijn Sony Vaio Accu wordt erg heet/ warm hoe kan dat?

Sony Vaio accu wordt warm/ heet bij gebruikEen veel voorkomend probleem; een te warme of hete Sony Vaio accu/ batterij. Erg vervelend wanneer u uw Sony Vaio laptop op schoot heeft liggen, maar ook onprettig wanneer er veel hitte vrijkomt tijdens het gebruik omdat dit vaak resulteert in een korte accuduur.


Oorzaak 1: Verkeerd gebruik

Houdt u uw Sony Vaio vaak op schoot, op een kleed of op een dekbed wanneer u uw Sony Vaio gebruikt? Door de onderzijde van uw Sony Vaio te blokkeren voorkomt u dat de laptop zijn koeling krijgt. Het is normaal dat een laptop warm wordt tijdens gebruik, maar de CPU koeler dient deze warme lucht af te voeren. Dit gebeurt meestal aan de onderzijde van uw Sony Vaio laptop. Wanneer u deze ventilatieroosters blokkeert kan de warme lucht niet vrijkomen. 

Korte gebruiksduur Sony Vaio accu/ batterij

Dit resulteert in extreme hoge temperaturen, met als gevolg dat uw Sony Vaio accu/ batterij sneller leegloopt. Uw Sony Vaio accu/ batterij loopt sneller leeg omdat de CPU koeler/ fan constant aan de gang wordt gehouden. En dat kost erg veel energie. 

Verhoogde kans op slijtage van uw Sony Vaio accu/ batterij

Dat uw Sony Vaio accu/ batterij snel leegloopt is op zich niet zo’n groot probleem. Wat wel een groot probleem is, is dat warmte/ hitte en accu’s niet samen gaan. Door de warmte slijten de interne cellen velen malen sneller dan bij lagere bedrijfstemperaturen.

Oorzaak 2: Interne stofvorming

Ook kan stof ervoor zorgen dat de ventilatie roosters van uw Sony Vaio laptop worden geblokkeerd. Hierdoor zal ook warmte niet goed afgevoerd kunnen worden. Met als gevolg dat de koeler/ fan vaker moet aanslaan. En koelers slurpen erg veel energie van de accu/ batterij. Voorkom dus dat stof zich zal nestelen in uw Sony Vaio laptop. Gebruik de laptop in een stofvrije werkomgeving. En maak uw Sony Vaio laptop van tijd tot tijd van binnen schoon.

Oorzaak 3: Inefficiënt gebruik

Wanneer u constant zware programma’s op uw Sony Vaio laptop aan het draaien bent, zal dit veel rekenkracht vragen van uw processor. Sluit daarom zoveel mogelijk onnodige programma’s af die op de achtergrond draaien, maar welke u niet gebruikt. U zult verbaasd zijn hoeveel programma’s er openstaan welke u niet gebruikt.

Hier gaat de regel op: hoe minder programma’s u heeft openstaan > hoe minder uw processor aan het rekenen is > hoe minder vaak de koeler uw processor dient te koelen > hoe minder energie er uit uw Sony Vaio accu/ batterij verloren gaat. 

Oorzaak 4: Verouderde software

Zorg dat u gebruik maakt van de laatste software versies. Verouderde software zorgt ervoor dat er meer rekenkracht vereist is dan feitelijk nodig. Updates zorgen ervoor dat uw Sony Vaio zuiniger met zijn energie omspringt. Zorg er dus voor dat u de software van uw Sony Vaio voorziet van de nieuwste software versies.